Energie & Gedrag

Categorieën:

Energiebesparing? Dat is toch lastig? Daar zijn toch grote investeringen voor nodig? Bent u op zoek naar een eerste stap in energiebesparing door bewoners, een eerste stap in bewustwording? Besparing door gedragsverandering kost vaak weinig, inzicht helpt al veel!

Zeker als je het zo gemakkelijk mogelijk maakt. Met een kleine investering kunnen bewoners bijvoorbeeld met een energiedisplay gekoppeld aan hun slimme meter direct zien waar ze op kunnen besparen. Iemand even op gang helpen met een energiecoach, werkt nog beter!

Dit is een goede manier om een project mee te beginnen of juist mee te eindigen. Als een huis toch al wordt verduurzaamd met allerlei technische maatregelen, werkt het vaak heel goed de bewoners bij de oplevering, als kers op de taart, iets concreets in handen te geven. Met een energiedisplay hebben ze dan een stuur in handen om hun eigen energiedoelen te bereiken.

Een groep van Nederlandse bewoners-ondersteunde organisaties heeft het initiatief genomen hun bewoners te helpen hun energierekening omlaag te krijgen. Samen vormen zij de ‘Energie Display Alliantie’.