Energiearm wonen kan morgen beginnen!

Categorieën:

geo was natuurlijk verheugd om een zeer interessant artikel over energie displays te zien in het Tijdschrift Milieu (december 2019, nr. 7, Tijdschrift van het netwerk van milieuprofessionals VVM). Volgens auteur Ernestine Elkenbracht (Quintens Advies en Management), verdienen de mogelijkheden van energiearm wonen veel meer aandacht: “Alleen al met energiedisplays kunnen huishoudens op korte termijn 1 miljoen ton CO2 besparen, de helft van het extra kabinetsdoel. Het display helpt hen vooral om ongemerkte energieverspilling tegen te gaan. Dit betekent dat de meeste maatregelen geen geld kosten.”

Elkenbracht vertelt “…eind 2016 signaleerde het Plan Bureau voor de Leefomgeving (PBL) een tegenvaller: huishoudens met een slimme meter bespaarden gemiddeld minder dan 1% energie in plaats van de verwachte 3,5%. Oorzaak was de beperkte wijze van terugkoppeling van het verbruik. Het Nederlandse beleid verplicht energieleveranciers alleen tot het geven van indirecte feedback door middel van het sturen van een verbruiksoverzicht. Inmiddels is de frequentie verhoogd naar elke maand en wordt het verbruik vaker vergeleken met ‘de gemiddelde buur’. Uit de PBL-studie, maar ook uit verschillende buitenlandse onderzoeken, blijkt dat directe, permanente, duidelijke, aansprekende en interactieve terugkoppeling naar de consument het meeste effect heeft op energiebesparing.

Lees meer in dit artikel: http://bit.ly/2OilwAf

Als u meer wilt weten over energie displays en de mogelijke besparingen, dan neem graag contact me ons op. Onze missie is energie zichtbaar maken, om consumenten te helpen energie te besparen. Wij willen heel graat onze ervaringen in Groot Britannie delen, en hopen dat wij ook in Nederland een bijdrage kunnen maken aan CO2 doelen en een schonere milieu.